Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası Programı Öğrencileri Rahmi Koç Müzesinde

Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası Programı birinci sınıf öğrencileri, Sosyal Psikoloji dersi kapsamında, Dr. Çağlar PEHLİVAN nezaretinde, 04.05.2019 Cumartesi tarihinde Rahmi Koç müzesine ziyarette bulunmuştur. Müze gezisi, ders kapsamında sosyal psikolojinin bugünlere gelmesine 2. Dünya Savaşının hemen öncesinde başlayan temel gelişmelerden biri ve en önemlilerinden olan klasik üretim ve buna bağlı olan davranışsal gelişmelerin izlerini keşfetmek, yerinde gözlem yapmak için iyi fırsat sunmuştur. Dönemin buhar makine ve ekipmanlarını yerinde inceleyen öğrenciler, dönemin bilimsel aletlerini incelemiş, denizcilik, karayolu ve hava yolu ulaşımında sergilenen özel koleksiyonları, dönemine ait dükkan ve atölyelerin gerçeğe uygun olarak yeniden canlandırıldığı bölümlerde gözlemlemiş; sonrasında 1873 tarihli Rosalie adlı dünyanın bilinen en eski römorkörlerinden biri ile Haliç de tekne gezisi yapma; Nostaljik tren turu ile Haliç boyunca kısa bir gezinti imkanı bulmuşlardır.