ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ GÜRÇELİK ŞİRKETLER TOPLULUĞUNU ZİYARET ETTİ

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı “İmalat Sanayiinde Kullanılan Yüksek Üretim Teknolojilerinin Ön Lisans Eğitim Programlarına Adaptasyonu” projesi kapsamında, Kocaeli Üniversitesi Hereke Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Otomasyon Bölümü Müdürü Prof. Dr. Elif ÖĞÜT, Mekatronik Program Koordinatörü Öğr. Gör. Uğur Yücel, Elektronik Teknolojisi Öğr. Gör. Gülten Yılmaz ve Elektronik ve Otomasyon Bölümü öğrencileri Gürçelik Şirketler Grubunu ziyaret etmiştir.

Ziyaret kapsamında firma AR-Ge Merkezi, Makine İmalat Alanları ve Otomasyon Sistem İmalat alanları ziyaret edilmiş ve katılımcılara “Ürün Tasarımı ve İmalatı Teknolojileri” konusunda bilgi verilmiştir. Makine İmalat Müdürü Aziz Ceylan, heyete Gürçelik Şirketler Topluluğu’nun ürettiği makineler, hizmet verilen sektörler ve firmalar, üretilen makinelerin teknolojileri hakkında sunum yapmıştır. Sunumu takiben AR-GE Merkezi ziyaret edilmiş ve çalışmalardan örnekler sunulmuştur.

Makine İmalat Alanı’nda Seçkin Taş, CNC tezgahlar, freze ve tornalarda yapılan talaşlı imalat çalışmalarından örnekler sunmuştur.

Otomasyon Sistem İmalat Alanında Fatih Demirkol, Seçkin TAŞ ve Emrah Aydın iş istasyonları üzerinde, Pano Montajı, Hidrolik-Pnömatik Sistemler, Programlanabilir Lojik Kontrolörler, Sensör Teknolojileri, Endüstriyel Robotlar, Servis Robotları, Görüntü İşleme Teknolojileri, imal edilen eğitim setlerinin tanıtımını yapmıştır. Ziyaretin sonunda Gürçelik Makina Satış ve Satın Alma Müdürü Ersan Çelik ile de kısa bir sohbet etme fırsatı bulan heyet, Çelik'ten sektör ve çalışma alanlarıyla ilgili detaylı bilgi aldı.

Toplu fotoğraf çekiminin ardından ziyaret son buldu.