OKULUMUZDA PROSES AKIŞ OTOMASYONU WEBİNARI DÜZENLENDİ

Kocaeli Üniversitesi Hereke Meslek Yüksekokulu bünyesinde, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı 2019 yılı İmalat Sanayiine Yönelik Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında, TR42 / 19 / MESLEK / 0032 kodlu "İmalat Sanayiinde Kullanılan Yüksek Üretim Teknolojilerinin Ön Lisans Eğitim Programları Adaptasyonu” projemiz kapsamında 09.06.2020 tarihinde "Proses Akış Otomasyonu" konulu webinar düzenlenmiştir.

Moderatörlüğünü Öğr. Gör. Uğur YÜCEL’in yaptığı webinara proje iştirakçi firmamız SMS Sanayi Malzemeleri Üretim Satışı A.Ş. Genel Müdürü Dr. Yaşar Mutlu konuşmacı olarak katılmıştır.

Açılış konuşmasında Okul Müdürümüz Prof. Dr. Elif Öğüt, projenin öğrencilerimizin gelişimine çok büyük katkısının olduğunu ve düzenlenen webinarlarla firmaların bilgi ve tecrübelerini paylaşmalarından dolayı memnuniyetini ifade etmiştir.

Dr. Yaşar Mutlu “Proses Akış Otomasyonu” konulu webinarda; ölçüm başlığı altında akışkan ölçümleri için kullanılan debimetreler, akış şalterleri, seviye ölçmek için kullanılan sensörler, sıcaklık ölçüm sensörleri, basınç sensörleri ile bilgi paylaşımı yaparken, akışkanların kontrolü başlığı altında glob, vanalar, küresel vanalar, kelebek vanalar, gate vanalar, plug vanalar, diyafram vanalar, selenoid vanalar, pistonlu vanalar, konusunda bilgi ve tecrübelerini paylaşmıştır

Seminer sonunda katılımcıların sorusu üzerine; sektörde ara eleman ihtiyacının sürekli arttığını, hastalık sürecinin etkisinde bir dönem olmasına rağmen özellikle kimya ve gıda sektörülerine hitap eden işletmelerin istihdamını sürekli arttırdığı yönünde bilgi verdi.