Okulumuzda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Paneli Düzenlendi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında, 01 Temmuz 2019 Pazartesi günü saat 13:00 da Hereke Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda günün anlam ve önemini belirten panel düzenlenmiştir. Okulumuz Akademik ve İdari personeli ile öğrencilerin katıldığı Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasını takiben Okul Müdürü Prof.Dr. Elif ÖĞÜT açılış konuşmasında Terör Örgütü tarafından yapılan hain ve alçak darbe girişimi, Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile aziz milletimizin meydanlara inmesiyle bertaraf edildiği, bu uğurda milletimizin bekası için canını veren şehitlerimize rahmet, ailelerine sabır, gazilerimize aileleriyle birlikte sağlıklı ömürler dilemiş, Devletimiz bu darbe teşebbüsünden çok daha güçlü çıktığını ifade etmiştir. Milletimizin başına bela olan tüm terör örgütlerini lanetle ve nefretle kınayarak, Panelde 15 Temmuz 2019 Günü yaşanılanların anlatıldığı sinevizyon gösterisi yapılmıştır. Müdür Yrd. Öğr. Gör. Aydoğan TÜRKBAL’ın modaratörlüğünde 15 Temmuz Sivil Demokrasi Gazileri Osman KAMACI, Muhammed DURAK ve Şehit yakını Serdar GÖKBAYRAK’ın katıldığı panel başlamıştır. Osman KAMACI, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının ardından İstanbul’a gitmek için yola çıktıklarını, İstanbul’a vardıklarında darbeci askerlerin vatandaşa ateş açtığını, bir yandan darbeci askerlere müdahale etmeye çalışırken diğer yandan yaralıların güvenliğini sağlama gayretinde olduklarını ifade etmiştir. Çapraz ateşe maruz kalarak kolundan yaralandığını, 15 Temmuz da yaşadıklarının halen etkisinde olduğunu ve o geceyi unutamadığını belirtmiştir. Muhammed DURAK Ankara da 15 Temmuz 2016 gecesi tankların cadde ve sokaklara çıktığını, insanların ve araçların üzerine doğru hareket ettiğini, helikopterlerden ateş açıldığını ve şiddetli bir saldırıya karşı mücadele ettiklerini, bu mücadele anında ise yaralandığını anlatmıştır. Şehit yakını Soner GÖKBAYRAK ise, kardeşi Serdar GÖKBAYRAK’ın İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde görevli olduğunu ve kalkışma gecesi darbeci askerlerle girdiği çatışmada yaralanıp hastanede hayatını kaybettiğini belirtirken, milli birlik ve mücadelenin önemine dikkat çekmiştir. Panel katılımcılara teşekkür belgelerinin verilmesi ile sona ermiştir.